Juniors en modderpret @Montgenèvre (Frankrijk)

Juniors en modderpret @Montgenèvre (Frankrijk)

De laatste Europese Manche van UCI Junior Series ging op 16 augustus door in Montgenèvre (Frankrijk). De renners hadden het zwaar te verduren op een parcours op 1800 meter dat bovendien door de regenval op sommige plaatsen eerder een modderpoel leek. Op vele passages was lopen de enige optie.

Juniors Thor Geluykens, Tom Van Ingelgom en Emile Verhulst kwamen aan start.

Thor Geluykens startte goed en kon vanaf de tweede ronde mooi z’n tempo rijden en dook zo de top 40 in. Helaas moest hij door een platte band te voet naar de technische zone. Door de die pech werd hij terug op achtervolgen aangewezen. Maar, het gevoel was goed en dus lukte het inhalen. Hij kon zelfs nog een plaatsje winnen in de sprint. Thor eindigde knap op de 55ste plaats en was tevreden: “Genoten van het parcours: een echt modderfeest met heel wat looppassages is duidelijk iets voor mij. De form was er dus enkel jammer van de pech”.

Emile Verhulst wou graag top 20 rijden, een prestatie die nodig was om naar het wereldkampioenschap in Andorra te mogen. Emile kwam goed weg uit een chaotische start en reed op de 25ste plek. Maar door de hevige regenval was het parcours op sommige plaatsen onherkenbaar wat hem wat foutjes en ook plaatsen kostte. Hij zakte terug tot de 35st plek. De tweede ronde ging vlotter, maar een top 20 plaats werd onhaalbaar. “Top20 zou er niet meer inzitten en dus besloot ik te genieten van deze prachtige wedstrijd met een zeer technisch parcours door de vele modder en natuurlijk de ongelooflijke omgeving. Ik probeerde zoveel mogelijk op mijn fiets te blijven.” In de derde en vierde ronde kon hij toch een aantal renners inhalen en zo eindigde hij nog mooi 33e.

Tom Van Ingelgom had wat minder kunnen trainen maar kon toch genieten van de wedstrijd en eindigde 64ste van de 92 deelnemers.

Alle resultaten zijn hier terug te vinden.

About the Author