Vincent vijfde op BK XCE @Gent-Waregem-Antwerpen

De eerste manche van het XCE-circuit (Cross Country Eliminator) ging op vrijdag 14 augustus door op het Sint-Pietersplein in Gent. Na de City Mountainbike wedstrijden in België (14-15-16 augustus in Gent, Waregem en Antwerpen) volgen er nog in vijf verschillende landen op drie continenten.

Tijdens de drie Belgische wedstrijden werd ook het Belgisch kampioenschap XCE gereden. Na een inleidende tijdrit streden de deelnemers via afvallingsreeksen en finales voor podiumplaatsen en punten voor het BK.

Onze junior, Vincent Van de Perre neemt deel aan de City Mountainbike wedstrijden in België en Nederland.

Op Gent (vrijdag 14 augustus) ging de tijdrit moeilijk door plotse regen, Vincent eindigde op de 15de plaats. In de 1/4 finale finishte hij als 2e en in de 1/2 finales behaalde hij de vierde plaats. Meer zat er niet in want naar eigen zeggen had hij “weinig kracht tegen die Elite mannen“. Mooie start van een driedaagse.

De tijdrit in Waregem (zaterdag 15 augustus) ging voor Vincent niet goed: “ik maakte veel fouten en verzuurde helemaal op de lange rechte strook in het parcours”. Hij reed de 14de tijd. Daarna mocht hij direct door naar de ¼ finale, een zware opgave met tegenstanders als de Spaanse kampioen XCE, de Japanse kampioen cyclocross en de Kevin Miquelle die brons behaalde op het WK XCE. Vincents was als eerste weg, maar werd op het einde toch nog ingehaald door Kevin en reed verder als tweede. Hij kon goed zijn tempo en zelfs harder rijden. Maar pech in de zandbak, “ik reed tegen het wiel en moest uit mijn pedaal”, verdrong hem terug naar de vierde plek. Hij kon Kevin, die kettingpech had, terug inhalen en vervolgde de race als 3de op 15 meter van de Spaanse kampioen. Vincent kon het gat nog verkleinen tot 5 meter, maar eindigde toch derde. In het BK klassement haalde hij een 12de plaats. “Veel geleerd en als ik niet uit mijn pedaal geschoten zou zijn dan zat een 2de plek er misschien in” aldus Vincent. Opnieuw een mooie prestatie op deze City Mountainbike voor Vincent!

In Antwerpen (zondag 16 augustus) reed Vincent opnieuw de 14de tijd. Voor het BK stond Vincent slechts 14 punten achter op de derde en op 1 punt voor de vijfde. Als hij in de 1/8ste finale 1ste of 2de zou eindigen, dan schakelde hij de renner die derde stond op het BK uit en bestond de kans dat hij zelf 3de zou worden. Helaas mocht dit niet zijn. Een platte band in de 8ste finale verstoorde dit droomscenario en Vincent moest vrede nemen met de vijfde plek. Toch knap gedaan! Vincent zelf kijkt terug vooruit: “door pech ben ik mijn 4de plek op het BK kwijt gespeeld en de kans voor een derde plek. Jammer. Maar, op naar de volgende 2 wedstrijden van de CityMountainbike in Nederland”.

 

Resultaten van de Belgische CityMountainbike wedstrijden zijn via HIER doorklikken te vinden.

About the Author