Collectief sterke prestatie @Naestved (Denemarken)

Collectief sterke prestatie @Naestved (Denemarken)

In het Deense Naestved stond de voorlaatste manche van de UCI Junior Series op het programma, een UCI C1 wedstrijd waar voor junioren tot Elite UCI punten te rapen waren.  Een snel parcours met weinig hoogtemeters, maar met leuke singletracks, jumps en drops.   Het team reisde met zes renners naar Denemarken, twee nieuwelingen, drie junioren en één belofte.

Bij de junioren kon Emile Verhulst voor het eerst binnen de top-20 finishen. Als hij dit nog eens kan herhalen in het Franse Montgenèvre, dan heeft hij een WK-selectie beet. “Op dit snelle parcours had ik het echt niet makkelijk, maar kon mij handhaven op een zestiende plek. Op een steile klim kreeg ik af te rekenen met kettingproblemen en zaten er terug vier renners in mijn wiel. In een spurt met drie kon ik toch nog achttiende worden. Blij met mijn eerste UCI-punten!” aldus Emile.

Tom mocht vanop de derde rij van start gaan en was goed weg, maar voelde meteen dat hij een slechte dag had. Hij zakte verder weg en werd door de 80% regel uit koers genomen. “Vandaag was een dag om snel te vergeten. Jammer, want met dit beperkte deelnemersveld een mooie kans op een goede uitslag.   Maar volgende wedstrijd is een nieuwe kans!” zei een ontgoochelde Tom na de wedstrijd.

Thor Geluykens was goed gestart en kon ronde na ronde opschuiven, maar rugproblemen speelden hem parten. Toch kwam Thor in de buurt van de top-20, maar een foutje op de rock garden strooide roet in het eten en Thor moest vrede nemen met een 25e plaats. “Toch wel wat teleurgesteld, want zonder foutje op de rock garden zat een top-20 plaats er misschien wel in.

Bij de beloften kwam Nick Vanpol aan de start. En hij deed dat met brio. Beloften en Elite reden samen, en Nick wist met een elfde plaats ook zijn eerst broodnodige UCI-punten te verzamelen. Zo voldoet hij meteen aan de KBWB-normen om volgend jaar als U23 in het UCI MTB TEAM te worden ingeschreven. Proficiat Nick!

Ook de nieuwelingen Jitse Van Thillo en Ewout Verhulst waren meegereisd om internationale ervaring op te steken.   Ewout kende een goede start, maar kettingproblemen zorgden er voor dat hij helemaal achteraan zat.   Ewout zette alles op een inhaalrace en kon nog heel wat renners inhalen, maar genoot dan vooral van de omloop.   Jitse had ook af te rekenen met schakelproblemen op de beklimming, maar kon blijven opschuiven met een knappe 13e plek als resultaat.   Na de technische proeven kon hij beslag leggen op een 10e plaats.   Mooie resultaten en ervaring voor onze nieuwelingen!

Volledige uitslagen kan je HIER terugvinden.

About the Author