Limburgse titel voor Nick Vanpol op Flanders XCO Series @Beringen

Limburgse titel voor Nick Vanpol op Flanders XCO Series @Beringen

Op zondag 26 juli stond de vijfde manche van de Flanders XCO Series (Flanders Cup) op het programma. Deze vond plaats op de mijn terril in Beringen. Het was een zwaar maar mooi parcours in een prima organisatie.

Nieuweling Jitse Van Thillo reed opnieuw een heel sterke wedstrijd. Van bij de start ging hij sterk naar voor en hij kon zelfs op het einde van startloop nog enkele renners voorbij gaan. Tijdens de andere ronden hield hij goed stand en eindigde zo knap op de 7de plaats. Goed gedaan!

Tom Van Ingelgom verdedigde onze kleuren bij de junioren. De verwachtingen waren vrij hoog, want het aantal deelnemers was beperkt. Tom nam direct een goede start en was weg als eerste. Helaas werd hij al snel ingehaald en maakte hij daarna een zware val. De eerste ronde eindigde in mineur en het nam Tom wat tijd om terug te komen. In de volgende ronden lukte dit aardig en zo eindigde hij toch op een 4de. “Weer spijtig van de stomme val en hopelijk betert het de volgende koersen wat. Toch bedankt aan de talrijke supporters en de organisatie voor het prachtige parcours !” aldus Tom.

Bij de beloften startten tweelingbroers Nick en Niels Vanpol erg gemotiveerd op hun “trainingsparcours” in een wedstrijd die mede door hun vader werd georganiseerd. Nick Vanpol startte goed en reed na de eerste ronde op de derde plaats. In de tweede ronde werd hij echter ingehaald en lukte het hem niet om terug te komen. Hij verklaarde dit zelf als “de benen waren niet goed en ik had last van mijn maag“.  Uiteindelijk eindigde hij op de zesde plaats. “Het resultaat is wat ontgoochelend, ik had toch meer verwacht. Maar, vanaf nu kijk ik vooruit naar mijn volgende Wereldbeker wedstrijd in Val di Sole (Italië) eind augustus“. Broer Niels Vanpol kon na de start goed opschuiven maar moest daarna “toch een beetje gas terugnemen“. Hij bemachtigde een 12de plaats en gaf die niet meer af. Nick en Niels Vanpol kroonden zich dit weekend ook tot respectievelijk eerste en tweede op het Limburgs kampioenschap. Mooi!

De resultaten van de wedstrijd in Beringen zijn hier terug te vinden.

Onze andere renners, Ewout Verhulst, Emile Verhulst, Vincent Van de Perre, Thor Geluykens en Alexander Loquet namen niet deel aan de wedstrijd in Beringen wegens vakantie.

Volgend weekend gaat in Denemarken (Naestved) een nieuwe wedstrijd van de UCI Junior Series door. Onze UCI Junioren, Thor Geluykens, Tom Van Ingelgom en Emile Verhulst zullen deelnemen.

About the Author