Succesrijke eerste BK dag @Ottignies

Succesrijke eerste BK dag @Ottignies

Voor het tweede jaar op rij, werd het BK MTB georganiseerd in het provinciaal domein Bois des Rêves te Ottignies. Voor de gelegenheid werd op zaterdag een deel van de teamtent omgedoopt tot een VIP teamcafé. Daar konden genodigden genieten van een drankje en een hapje en van op de eerste rij de voorbereiding van onze renners volgen. Onder een stralende zon kwamen de junioren en beloften aan start op deze eerste BK dag.

De start van de wedstrijd van de junioren werd ontsierd door een valpartij. Tom Van Ingelgom, Emile Verhulst en Thor Geluykens waren door deze valpartij op achtervolgen aangewezen. Tom vertrok hierdoor als 25ste maar maakte meteen 12 plaatsen goed in de eerste ronde. Hij kon goed standhouden en eindigde uiteindelijk 8ste. Een puike prestatie! Ook Thor reed een heel sterke wedstrijd, ook op achtervolgen aangewezen eindigde hij knap op de 5de plaats. Emile viel met de vierde plaats net naast het BK podium. “Spijtig van de slechte start maar ik ben toch tevreden met mijn vierde plaats. Met dit resultaat ben ik bovendien beste eerstejaars junior”. Vincent Van de Perre was niet betrokken bij de valpartij en beëindigde  de eerste ronde als 8ste. Helaas brachten twee lekke banden hem terug naar de 37ste plaats. “Na de tweede lekke band moest ik een halve ronde lopen. Ik kreeg krampen in de kuiten en was helemaal verzuurd toen ik terug kon vertrekken. Een moment dacht ik aan opgeven, maar dat doe je niet op een BK!. Vincent kon toch nog 10 plaatsen goedmaken en eindigde 27ste.

Belofte Nick Vanpol kwam na de start op de zevende plek terecht en kon deze in een heel regelmatige wedstrijd behouden. “Als eerstejaarsbelofte ben ik heel tevreden met dit mooi resultaat” aldus Nick. Broer Niels Vanpol reed op een slecht moment lek en moest vrede nemen met een 22ste plek. Ook Alexander Loquet had meer verwacht van het BK. “Met mijn 25ste plek kan ik niet tevreden zijn. Vorige week in Alzingen had ik heel goed gevoel, vandaag liep het voor geen meter. Jammer.

Alle BK wedstrijduitslagen zijn hier terug te vinden.

Op zondag rijden onze nieuwelingen nog hun BK wedstrijd.

About the Author