BeNeLux Cup @Alzingen (Luxemburg)

BeNeLux Cup @Alzingen (Luxemburg)

Na een stevige stageweek in het trainingscenter C3T in Transinne, kwamen al onze renners zondag de aan start in de vijfde wedstrijd van de BeNeLux Cup in Alzingen (Luxemburg). “Tijdens de stageweek werden enkele trainingrecords gebroken,  het was dus voorspelbaar dat niet iedereen even fris zou starten in Luxemburg. Maar, onze jongens hebben goed werk geleverd” aldus teamcoach Maarten Gybels.

Bij de nieuwelingen begon Jitse Van Thillo voorzichtig aan het parcours omwille van een, naar zijn aanvoelen, “gevaarlijke start”.  Ook de rock garden zorgde voor wat vertraging. In de laatste vier rondes  kon hij op een goed tempo rijden en “even doortrekken in de klimmetjes”. Een tevreden renner die eindige op plaats 34. Ewout Verhulst had een pechdag en gaf in de tweede ronde noodgedwongen op na een val op de rug.

Van onze vier junioren eindigde Thor Geluykens deze wedstrijd als eerste op de 8ste plaats. Een mooie prestatie aangezien hij vertrok op de laatste startrij. Thor neemt een goed gevoel mee naar het BK volgende week. Tom Van Ingelgom startte goed maar kon niet bevestigen in de eerste ronden en viel daar buiten de top 30. In de laatste ronden haalde hij renner per renner in. Uiteindelijk weerhield een lekke band hem van een top 10 plaats en eindigde hij op de 13de stek. “Spijtig van de lekke band, maar ik heb me weer goed geamuseerd” kon hij besluiten. Gestart vanop de voorlaatste startrij, had Emile Verhulst heel wat plaatsten in te halen. Dit lukte vrij goed maar rugpijn zette een rem op het inhaalmanoevre. Emile eindigde uiteindelijk op de 22ste plaats. Niet het verwachte resultaat, maar hij onthoudt “dat de conditie goed zit”. Vincent Van de Perre startte sterk en kon in de eerste ronden heel wat naar voren schuiven. Maar een val in ronde drie en een laatste ronde “die er wat te veel aan was” beslisten het eindresultaat: plaats 33.

Bij de U23 wist Nick Vanpol niet goed wat te verwachten van deze wedstrijd die plaatsvond na een wereldbekerwedstrijd in Lenzerheide (Zwitersland) en een zware teamstage waarin hij ook nog eens werd geplaagd door ziekte.  Na een trage start kon hij mooi opschuiven en reed na ronde 2 al top 25. Hij maakte veel tijd goed op beklimmingen en kon in de snelle stukken de achterstand constant houden en eindigde zo mooi op de 11de plaats. Ook Nick gaat met een goed gevoel naar het BK. Tweelingbroer Niels Vanpol voelde zich door ziekte minder fit, maar reed op eigen tempo toch de wedstrijd uit en behaalde een 37ste plaats. Alexander Loquet reed lek in deze eerste wedstrijd na weken competitieloos te zijn en eindigde als 46ste.

Alle resultaten van de BeNeLux Cup zijn hier te vinden.

Volgend weekend neemt het team deel aan het Belgische Kampioenschap in Ottignies. Wij wensen iedereen alvast heel veel succes!

About the Author