Nick met lekke band uit World Cup in Lenzerheide gestapt

Nick met lekke band uit World Cup in Lenzerheide gestapt

In het Zwitserse Lenzerheide stond de derde Wereldbekerwedstrijd van het seizoen op het programma.  Nick Vanpol (U23) was reeds woensdag afgereisd naar de World Cup om zich in ideale omstandigheden te kunnen voorbereiden.

Een hittegolf van meer dan dertig graden teisterede Lenzerheide al de hele week.   De warme en stoffige omstandigheden, gecombineerd met een hoogte van 1500m en de technische omloop waren een zware tegenstander van de deelnemers.

Tijdens de parcoursverkenning kwam Nick ten val.  Gelukkig zonder lichamelijke letsels, maar de achterbrug van de Granville Fuse was geraakt door  een van de vele rotspartijen.   Op vrijdag volgde dan nog een parcoursverkenning met de coach.

Patrick en Monique zorgden zaterdagavond voor een geslaagde teamBBQ in het rennersdorp.

Zondag dus vroeg uit de veren, want startschot weerklonk reeds om negen uur.  Het vroege uur had het voordeel dat de zon nog niet ten volle scheen.  Nick kwam uit een lange examenperiode met weinig trainingsuren en dat liet zich uiteraard gevoelen op wereldniveau.  Opschuiven zat er niet echt in, en een lekke band in de voorlaatste ronde zorgde ervoor dat hij de wedstrijd niet kon uitrijden.

De UCI Mountain Bike World Cup verhuist nu naar Noord-Amerika voor twee wedstrijden, te beginnen met Mont-Ste-Anne in Canada, gevolgd door Windham in de States.   Veel Europese bikers maken deze dure verplaatsing niet, en ook Nick Vanpol zal als eerstejaars belofte niet aantreden in die overzeese wedstrijden.

Nick vertrok vanuit Zwitserland rechtstreeks naar ons trainingscenter in Transinne waar het volledige team zich vijf dagen gaat voorbereiden op het Belgisch kampioenschap!

Volgende week staat een manche van de Benelux Cup op het programma in het Luxemburgse Alzingen.

Alle uitslagen kan je HIER vinden

About the Author