Flanders XCO Series @Korspel

Flanders XCO Series @Korspel

Na de examenperiode staat traditiegetrouw de wedstrijd in Paal (Flanders XCO Series) op het programma. Deze ging dit jaar door op zondag 28 juni in Korspel, een andere deelgemeente van de stad Beringen. De wedstrijd was perfect georganiseerd door de vader van onze tweelingsboers Vanpol, in samenwerking met de Bevercrossers.

Na de examenperiode is de conditie van de renners altijd wat minder en is zo’n eerste wedstrijd niet voor iedereen gemakkelijk.

Bij de nieuwelingen startte Ewout sterk, maar moest na 2 ronden wat gas terugnemen. Stelselmatig zakte hij wat weg. Een val en last aan de rug maakten het er niet eenvoudiger op om ritme te houden. Uiteindelijk gestrand op de 18de plaats. Jitse reed een zeer egale wedstrijd. Goed gestart op de tweede rij, maar pech met de ketting, zorgde voor wat vertraging en een 22e plaats. Maar over zijn conditie was Jitse tevreden.

Alle vier junioren waren present en ook hier zaten de examens nog in het lijf, maar minder dan voorgaande jaren. De resultaten waren naar verwachtingen. Emile nam een goede start maar viel in de tweede ronde wat stil. Het snelle parcours genoot duidelijk niet zijn voorkeur. Hij kon zich wel herpakken en eindigde nog op een knappe vijfde plek! Ook Tom nam een snelle start en kon als tweede het bos in, maar viel daarna terug uit de top-5. De hitte en weersomstandigheden speelden hem parten. Na een uitschuiver in de voorlaatste ronde toch nog als negende over de aankomstlijn gereden. Thor Geluykens had door examens weinig training achter de rug en dat was duidelijk in de wedstrijd te zien. Toch nog op een 13 plaats kunnen finishen. Vincent startte op de voorlaatste rij en moest dus knokken om vooraan te geraken. Een te snelle start zorgde voor plaatsverlies in latere ronden en werd 18e.

Bij de U23 startten Niels en Nick Vanpol in hun ‘thuiswedstrijd’. Alexander gaf forfait wegens ziekte. Nick nam geen al te beste start maar kon in de tweede ronde twee toch opschuiven naar een 12de plaats die hij kon behouden tot het einde van de wedstrijd. Niels moest hard strijden maar eindigde uiteindelijk op de 20ste plaats.

Belangrijkste conclusie van het weekend is de conditionele stand van zaken waarop kan verder gebouwd worden richting zomerwedstrijden en het BK in Ottignies.

Resultaten van de Flanders XCO Series kan je HIER terug vinden.
Volgend weekend komt Nick Vanpol aan de start van de derde manche van de UCI World Cup in Lenzerheide (Zwitserland).   Teammanagement en support zijn daar ook aanwezig om Nick in de beste omstandigheden aan de start te krijgen.

Vanaf maandag 6 juli start de voorbereiding op het BK met een midweekstage in ons trainingscenter C3T te Transinne.   Op het einde van die week reist het hele team door naar het Luxemburgse Alzingen voor een manche van de Benelux Cup.

About the Author