Benelux Cup @Eupen

Benelux Cup @Eupen

De wedstrijd in Eupen was dit jaar voor het eerst een UCI class 2 wedstrijd.  Deze klassieker in het Belgische mountainbike had hierdoor enkele aanpassingen gedaan aan het parcours waardoor de omloop compacter en bovendien nog technischer werd.  Zeker een meerwaarde in ons Belgisch MTB-circuit!

Op de terreinen van het Duitstalig Parlement werd de aankomstlijn gelegd voor deze editie van de BENELUX Cup. Nieuwelingen Ewout Verhulst en Jitse Van Thillo reden een goeie wedstrijd in het gezelschap van 81 (!) Nederlandse & Belgische bikers.  Door een iets te felle start moest Ewout zich wat laten terugzakken in het peloton om dan de laatste anderhalve ronde terug in een goed ritme te komen en strandde op een 21e plaats.  Jitse werd 31ste en had de eerste drie ronden wat moeite om in zijn ritme te komen, maar kon toch stelselmatig opschuiven.  Zeker niet slecht als eerstejaars nieuwelingen en perfect op schema voor de komende wedstrijden.
Tom Van Ingelgom en Emile Verhulst waren aan de slag in de UCI Junior Series in Zwitserland.    Thor Geluykens zat al met de neus in de boeken voor zijn examens.   Zo kwam alleen Vincent Van de Perre bij de junioren aan de start van deze Benelux Cup.   Er waren 43 junioren van start gegaan, maar Vincent reeds vooraan lek en moest een heel stuk lopen naar de materiaalpost.   Van de allerlaatste plek moest hij terug aanknoping vinden met zijn voorliggers, maar werd toch nog mooi 27e. Knappe inhaalrace Vincent!
Nick Vanpol reed tussen zijn studiemomenten door een goeie wedstrijd in Eupen. Hij eindigde op een knappe 17de plaats tussen de Elites+Beloften, die hier samen reden.
De eerstvolgende wedstrijd is de volgende manche van de XCO Flanders Series in Koersel, een organisatie van Stefan Vanpol (de papa van Nick & Niels).

About the Author