Zilver op provinciaal kampioenschap voor Emile Verhulst

Zilver op provinciaal kampioenschap voor Emile Verhulst

Aan de Pereboomsesteenweg in Moerbeke-Waas wordt al jaren het Provinciaal kampioenschap van Oost-Vlaanderen georganiseerd door de Bosbikers.  Een organisatie die steeds op veel positieve kritiek kan rekenen.  Nieuw dit jaar was dat de omloop in de omgekeerde richting werd verreden.   Ewout, Emile en Alexander streden dus ook voor de provinciale titel.  De wedstrijd maakte voor de eerste keer deel uit van de Flanders XCO Series.

Zilver voor Emile Verhulst bij de junioren

Bij de junioren kwam Emile dicht bij de provinciale titel, maar moest in de laatste ronde de duimen leggen voor een sterkere tweedejaars junior Arnaud Beeckman.   Emile had proberen weg te rijden, maar op het snelle parcours in Moerbeke-Waas is dat geen sinecure.  “Met een derde plaats in de scratch, en het zilver van het Provinciaal Kampioenschap ben ik heel tevreden met dit resultaat.   Volgend jaar doe ik als tweedejaars zeker weer mee voor de provinciale titel!” reageerde Emile na afloop.

Tom stond op de derde rij in de start, maar kon onmiddellijk goed opschuiven zodat hij na enkele honderden meters bij de koplopers kon postvatten.  Een hele koers bleef het achtervolgen op een groepje dat voor de derde plaats reed.  Toen hij de aansluiting kon maken, moest hij terug lossen door een paar gedubbelde renners die hem niet onmiddellijk doorgang verleenden.  “Jammer dat ik de aansluiting verloor, maar een zesde plaats op dit snelle parcours zonder hoogtemeters is zeker een opsteker voor mij” dixit Tom.

Nieuwelingen

Ewout was goed gestart en draaide als tweede het bos in.   Maar voelde al snel dat het niet zijn dagje zou worden.   Ronde na ronde zakte Ewout wat naar achteren en moest vrede nemen met een 13e plaats.   Volgend jaar als tweedejaars nieuweling zeker een nieuwe kans voor de provinciale trui.   Zijn teammaat Jitse was ook goed gestart en was mee in een groepje in achtervolging op de koplopers.  Maar in de tweede ronde verloor hij de aansluiting.  Na een spurtje toch nog 18e plaats kunnen pakken.

Beloften

Bij de beloften kwam Alexander Loquet aan de bak voor het Provinciaal kampioenschap.   Alexander won in de jeugdreeksen reeds tweemaal de provinciale titel (aspiranten, nieuwelingen), maar moet door zijn universitaire studies zijn ambities bijstellen.   Op een parcours waar hij mooie resultaten bijeen reed, werd het dit jaar geen succes.  Op naar volgende editie!

 

About the Author