GESLAAGDE EERSTE WERELDBEKER BIJ U23 VOOR NICK VANPOL

GESLAAGDE EERSTE WERELDBEKER BIJ U23 VOOR NICK VANPOL

Het voorbije weekend werd in Nové Město na Moravě (Tsjechië) de 25e editie van de UCI Mountainbike World Cup op gang geschoten. In de bosrijke heuvels ten zuidoosten van Praag ligt het parcours van 4,1 km. Het parcours bestaat voor de helft uit beklimmingen die worden afgewisseld met stenige afdalingen, rockgardens en andere technische zones.

Nick Vanpol reisde op donderdag reeds naar Praag waar hij door onze staff werd opgewacht op de luchthaven.  Vandaar trokken ze samen met de wagen naar onze uitvalsbasis op 14 km van het circuit.

Op vrijdag reeds een eerste parcoursverkenning, en op zaterdag volgde nog een verkenning onder begeleiding van coach Maarten. Nick leefde in alle rust toe naar zijn eerste Wereldbekerwedstrijd bij de beloften (U23).

Op zondag vroeg uit de veren, want de wedstrijd was reeds om 9u00. Een ganse nacht regen en wolken op zondag zorgden voor een modderlaagje op het al uitdagende parcours.

Na een geslaagde opwarming nam Nick plaats in de startbox.  Met een 117e startplek was de opdracht om in de start zo goed mogelijk op te schuiven. Geen sinecure tussen 140 andere deelnemers met hetzelfde plan in hun hoofd.  Na de snelle startloop was Nick niet echt kunnen doorschuiven en dus moest hij beginnen aan een inhaalrace.

Ronde na ronde kon Nick, vooral in de beklimmingen, renners inhalen en een mooi resultaat zat er aan te komen.  Helaas stootten twee lekke banden zijn opmars.  Hij moest vrede nemen met een 85e plaats, maar het goede gevoel in de wedstrijd maakte veel goed. Een geslaagde eerste World Cup bij de U23!

Nick rijdt wegens de examenperiode niet in Albstadt volgende week, maar komt in het Zwitserse Lenzerheide (4-5 juli) weer aan de start.

De volledige uitslag kan je HIER terugvinden.

About the Author