Derde plaats voor Emile in Hamme #Flanders XCO Series

Derde plaats voor Emile in Hamme #Flanders XCO Series

Op zondag 24 mei ging in Hamme de tweede manche van de Flanders Cup (Nodrugs Flanders XCO Series) door.

Bij de nieuwelingen kwamen Ewout Verhulst en Jitse Van Thillo aan start, zij eindigden respectievelijk 9de en 14de (31 deelnemers).  Jitse was goed weg bij de start, maar de koplopers reden net iets te snel.  Jitse reed lang op een tiende plaats, maar rugpijn verhinderde om die plaats vast te houden.

Emile Verhulst, Thor Geluykens en Vincent Van de Perre kwamen in actie bij de junioren. Emile nam met teammaat Thor een goede start en kon in de kopgroep rijden tot de uiteindelijke winnaar (Niels Derveaux) alleen wegreed. In de volgende ronden streed Emile met vier (later drie) anderen voor de 2de plaats. Een moeilijke opdracht. Emile lanceerde een aanval, maar de twee anderen konden volgen. Uiteindelijk verloor Emile ook de tweede plaats maar kon hij door zelf hoog tempo te rijden (en vol te houden!) toch de derde plaats bemachtigen. Knap gedaan! Thor eindigde 7de, Vincent 14de.

Bij de U23 was Alexander Loquet present. In een wedstrijd samen met de Elites eindigde hij op de 18de plaats.

Volgende week actie in Moerbeke Waas voor de derde manche van de Flanders Cup.

Resultaten van de Flanders XCO Series kan je HIER terug vinden.

About the Author