UCI Junior Series @Heubach

UCI Junior Series @Heubach

In extreme weersomstandigheden werd in het Duitse Heubach de derde manche van de UCI Junior Series afgewerkt.   Door de zware regenval en bijhorende modder werd het een loodzware opdracht voor zowel renners als de mensen van de staff.  Ook Nick kwam aan de start bij de beloften voor deze “hors categorie” UCI wedstrijd.

Onze junioren kwamen na Haiming voor de tweede keer aan de start van de UCI Junior Series, zeg maar het niveau van de Wereldbeker voor  junioren.   Tom mocht postvatten op de vijfde startrij, Emile op de zevende en Thor maar liefst op de zestiende rij.    Thor kende een goede start en schoof meteen door naar de 84e plaats in de eerste ronde, net na Tom.  Emile zat toen al op de 67e stek.  Tom bleef de volgende ronden op zijn positie hangen, terwijl Thor ronde na ronde renners bleef inhalen en op een 56e plaats over de aankomstlijn bolde.  Emile volgde op een 60e plaats en Tom kwam net wat later binnen op een 74e plaats.   Een mooie collectieve prestatie in de Duitse modder!

In Houffalize laste Nick Vanpol nog een wegtraining in en reisde daags nadien door naar Heubach.   In de start werd hij aangereden door een andere biker, waardoor hij te voet stond met wat spaken uit het wiel.  Als 72e vertrokken voor een ware inhaalrace.  In de tweede ronde zelfs 20 man ingehaald!  En Nick bleef zo rondenlang (5 ronden in totaal) op zijn elan verder gaan.  Met een 33e plaats kan hij terug blikken op een mooie prestatie.

Volledige uitslag (143 deelnemers) UCI Junior Series, klik HIER
Volledige uitslag (86 deelnemers) U23, klik HIER

Volgende week komen onze UCI renners aan de start van de derde manche van de Benelux cup in Erezée (België).

 

About the Author