Podium voor Ewout in Houffalize

Podium voor Ewout in Houffalize

De Vayamundo MTB Cup in Houffalize was de tweede manche van de Benelux Cup.  Het uitdagende parcours met de vele spectaculaire afdalingen, steile beklimmingen, boomwortels, … is na het Belgisch kampioenschap misschien wel de belangrijkste wedstrijd van het seizoen.  Elke competitieve mountainbiker stipt deze wedstrijd met rood aan in zijn agenda.   Geen wijzingen aan het parcours en gelukkig waren de weergoden het event goed gezind.  Want modder en regen maken de omloop nog gevaarlijker dan het al in droge omstandigheden is.

Op vrijdag, de eerste wedstrijddag, kwamen onze beloften in actie.  Niels Vanpol en Alexander Loquet kwamen aan de start, terwijl Nick Vanpol nog een wegtraining afwerkte met het oog op de wedstrijd in het Duitse Heubach.  De beloften reden een gezamenlijke wedstrijd met de Heren Elite, samen 84 starters die zich verzamelden aan de voet van de lange startklim.   Een valpartij ontsierde meteen de start, maar onze renners zaten langs de andere kant van de weg en kwamen dus goed weg.   Met internationale toppers aan de start zou een top-30 plaats een serieuze opdracht worden.  Niels Vanpol had meteen het goede ritme te pakken en reed zijn sterkste wedstrijd van het seizoen.  Met een 29e plaats (eerste ronde 42e) tussen de Heren Elite mag hij terug blikken op een zeer geslaagde wedstrijd.  Alexander kreeg snel af te rekenen met een kapotte vork en moest dus zonder voorvering anderhalf uur het helse parcours trotseren.   Toch reed hij de wedstrijd uit!  Knap als je weet dat er 30 bikers de finish niet haalden.  Met een 48e plaats (eerste ronde 68e!) mag hij tevreden zijn, gelet de materiaalpech.

Zaterdag stonden er op de tweede wedstrijddag nog twee wedstrijden op het programma.   Onze nieuwelingen kwamen zoals gewoonlijk als eerste aan de beurt.  Na een kwalitatieve opwarming stonden ze startensklaar in de straten van Houffalize.  Ewout Verhulst kwam als twaalfde door in de aanloopronde en schoof zelfs meteen zes plaatsen op in de tweede ronde.   Na een sterke laatste ronde wist hij beslag te leggen op de vierde stek.  Een podiumplaats zat er aan te komen, maar dat het in Houffalize zou gebeuren in een sterk deelnemersveld (81 dln) was toch verrassend.  Sterk bezig onze Ewout!    Maar teammie Jitse Van Thillo wordt elke week sterker, en ook in Houffalize reed hij constante rondetijden met een knappe 25e plaats.

Bij de junioren kwam alleen Vincent Van de Perre in actie.  Zijn teammies Emile Verhulst, Tom Van Ingelgom en Thor Geluykens waren reeds daags voordien afgereisd naar Heubach voor de UCI Junior Series.   Vincent was na de start meteen te voet gezet met een lekke band en moest ver naar de materiaalpost lopen.   Zijn tegenstanders waren toen al minuten verder.   Maar Vincent zette een inhaalrace in en pakte nog veel tegenstanders terug.  Mooie wedstrijd van Vincent die karakter toonde en er zat vandaag een mooi resultaat in zonder lekke band.

Volgende week slaat de Benelux Cup zijn tenten op in Erezée voor de derde manche van dit regelmatigheidscriterium.

Resultaten en klassementen van de Benelux Cup kan je HIER terug vinden

 

About the Author