Cuesmes – Haiming

Cuesmes – Haiming

Cuesmes

Op en rond de terril van l’Heribus nabij Mons werd in regenachtige omstandigheden de finalemanche van de Wallonia Cup op gang geschoten.  Er kwamen slechts vier renners aan de start, omdat de andere teammies reeds vrijdag naar Oostenrijk waren vertrokken voor de tweede manche van de UCI Junior Series.

Bij de nieuwelingen reed Jitse Van Thillo een sterke wedstrijd en nestelde zich op een knappe 13e plaats, gevolgd door Ewout Verhulst op een 15e plaats.   Vincent Van de Perre verdedigde de teamkleuren bij de junioren.   Hij kwam sterk terug in de laatste ronde en kon met een goed gevoel huiswaarts keren.

Bij de beloften kwam Alexander Loquet aan de start.   Met van start tot finish aanhoudende regenbuien werd het een loodzware opdracht.   Vele beklimmingen werden door de modder tot loopstroken herschapen.  Na een vijftal ronden zat de wedstrijd er op en moest Alexander vrede nemen met een top-15 plaats.

UCI Junior Series – Haiming (Oostenrijk)

Onze drie eerstejaars junioren Emile Verhulst, Tom Van Ingelgom en Thor Geluykens stonden voor het eerst hun mannetje in een internationale wedstrijd met alle Europese toppers aan de start.  Met meer dan
115 deelnemers geen sinecure om op te schuiven naar de voorste gelederen.  Ze kwamen niet verder dan halfweg het deelnemersveld.  Tom werd 56e, Emile 69e en Thor 74e.   Bij de U23 werden onze eerstejaars beloften Nick Vanpol 39e en zijn broers Niels 52e.

Volgende week staan Nick en Niels Vanpol aan de start van de UCI wedstrijden in Houffalize en Heubach (Duitsland).   Onze drie junioren rijden niet in Houffalize, en reizen onmiddellijk door naar Heubach voor de volgende wedstrijd van de UCI Junior Series.

About the Author