Mes Respects PAT @Wallonia Cup Dinant

Mes Respects PAT @Wallonia Cup Dinant

De wedstrijd in Dinant werd overschaduwd door het plotse heengaan van Patrick Gaudy, de Waalse mountainbiker,die dinsdag verongelukte. Iedereen was aangeslagen bij het verlies van een voor velen inspirerende biker.  Na een zwaar verkeersongeval op training een paar jaar geleden vocht Patrick zich terug naar de topsport.  Hij stond in januari nog op het BK-podium veldrijden van de Elite zonder contract.  Maar deze week op training sloeg het noodlot opnieuw toe met fatale gevolgen.  Patrick kreeg deze keer niet de kans om terug te vechten.  Het ga je goed Pat!

FCWB (Waalse bond) bracht een herdenkingssticker uit als hulde aan deze geliefde renner die op de nummerborden werd gekleefd van alle deelnemers. Voor de start werden er witte ballonnen opgelaten als eerbetoon.

Weinig wijzigingen aan het parcours in Dinant, een lange klim, gevolgd door een lange afdaling met weinig mogelijkheden voor de toeschouwers om de renners meer dan één keer op één ronde te zien.

Na de goede beurt vorige week keken onze nieuwelingen uit naar deze tweede wedstrijd.  De top-10 zat er deze keer niet in, maar met een 15e (Ewout Verhulst) en 17e (Jitse Van Thillo) op 43 dln een goed resultaat.  In de laatste ronde reed Ewout zelfs een top-10 tijd, wat altijd een waardemeter is.

Onze junioren trokken de lijn van vorige week door.  Meedoen in de kop van de wedstrijd zit er vooralsnog niet in, maar Emile reed zich opnieuw naar een knappe vijfde plaats als eerstejaars junior.   Ook Tom Van Ingelgom zit op schema en kwam als achtste over de streep.   Thor Geluykens had af te rekenen met rugproblemen en legde beslag op een dertiende plaats.  Vincent Van de Perre reed lek ver van de materiaalpost en moest de wedstrijd staken.

Bij de beloften kwam Nick Vanpol voor het eerst dit seizoen aan de start om wedstrijdritme op te steken.  De belangrijke maanden voor Nick komen later.  Met een elfde plaats was deze eerste test geslaagd.   Niels Vanpol en Alexander Loquet kwamen vooralsnog niet aan de start wegens een latere start van hun voorbereiding door hun studies.  Zij komen in Thieusies of zeker in Pepingen aan de start.

Volgende week slaan we onze tenten op in Thieusies voor de derde manche van deze Wallonia Cup.

About the Author