Collectief sterke prestatie @Ottignies

Collectief sterke prestatie @Ottignies

In het Bois des Rêves werd het nationale MTB-seizoen op gang geschoten.  Op deze locatie wordt in juli het Belgisch kampioenschap georganiseerd, maar het is uiteraard nog te vroeg op het seizoen om nu al van een generale repetitie te spreken.

Niettemin staat het parcours in Ottignies hoog aangeschreven en is het een loodzware wedstrijd om het seizoen te starten.  De parcoursbouwer hield rekening met de aanbevelingen van vorig jaar.  De omloop werd ingekort en moet niets inboeten aan kwaliteit en techniek.  Een aanpassing die bij iedereen in de smaak viel.  Het zal garant staan voor spektakel op het BK in juli.

Onze nieuwelingen stonden voor hun vuurdoop bij de grote jongens.  Als eerstejaars reden ze een dijk van een wedstrijd.  Na een knappe inhaalrace werd Ewout Verhulst zowaar achtste als eerstejaars, een zeer knap resultaat.   Jitse Van Thillo reed de spanning van zich af en kwam mooi terug naar een 19e plaats (53 dln).  De testen bewezen dat ze goed bezig waren, en ook in deze wedstrijd kwam de bevestiging dat ze heel gedreven bezig zijn.

Onze eerstejaars junioren keken uit naar de eerste confrontatie van het jaar.   Zowel Emile als Tom trekken de lijn door van bij de nieuwelingen.  Dit betekent ‘meerijden met de top’!   Ze rukten na de eerste ronde op naar de voorste gelederen en Emile kon zowaar beslag leggen op de derde podiumplaats.   Tom moest in de laatste ronde nog wat plaatsen vrijgeven en werd zevende.   Nieuwkomer Thor Geluykens kwam sterk opzetten vanuit de achtergrond en maakte de top-10 rond.  Vincent Van de Perre was goed weg, maar moest nadien gas terug nemen en werd achtentwintigste (46 dln).

De beloften kozen voor een wedstrijdvrij weekend, zodat ze de nodige kilometers konden maken op zaterdag.  Ze kwamen wel supporteren voor hun teammies en reden na de wedstrijd zo’n 100 kilometer met de wegfiets huiswaarts.

Volgende week slaan we onze tenten op in Dinant voor de tweede manche van deze Wallonia Cup.

About the Author

Leave a Reply