Teamvoorstelling @Velofollies 2015

Teamvoorstelling @Velofollies 2015

Ook in 2015 blijft jeugdopleiding het centrale doel bij het Granville Factory Team. Neobelofte Nick Vanpol en kersvers junior Tom Van Ingelgom zijn de meest opvallende namen in de ploeg, maar willen tijdens het eerste jaar in hun nieuwe categorie vooral leren.

Strakke persvoorstelling gisteren van het Granville Factory Team tijdens fietsbeurs Velofollies. De ploeg stapte dit jaar over naar het UCI-niveau en zette daarmee een nieuwe mijlpaal in zijn bestaan. Toch verandert dat weinig aan de missie van de ploeg van manager Pascal Loquet. Integendeel, de stap naar het internationale niveau komt er om de jonge talenten binnen de ploeg nog beter te kunnen opleiden, met een professionele omkadering in de wereldbekermanches.

Dat gaat dan vooral over Nick Vanpol, de talentvolle Limburger die de overstap maakt van de juniores naar de beloften. Vorig seizoen voelde hij nog de naweeën van een zware val in Albstadt een jaar daarvoor, maar dat is intussen verleden tijd. “Ik voel me helemaal hersteld”, vertelde Vanpol tijdens de voorstelling. “Vorig jaar presteerde ik altijd beter en beter, waardoor ik me met een podiumplek op het BK uiteindelijk nog in de selectie kon rijden voor het WK. In 2015 wil ik vooral leren tijdens mijn eerste jaar bij de beloften. Ervaring opdoen voor de komende jaren, en dan beter en beter proberen te presteren.

Een ander talent bij Granville is Tom Van Ingelgom. Het wittekopje uit Zemst zorgde vorig jaar voor het grootste succes van de ploeg door de Belgische titel bij de nieuwelingen weg te kapen. Dit jaar stapt hij over naar de juniores. “Uiteraard wil ik zo goed mogelijk rijden, maar ik probeer in de eerste plaats om te leren en fun te maken. Als je je amuseert als renner, volgen de resultaten vanzelf. De stiel leren kan ik vooral in de buitenlandse wedstrijden die ik zal afwerken met de Belgische selectie.”  Ook Emile Verhulst maakt deel uit van de nationale juniorenselectie en zal samen met Tom een internationaal programma afwerken.

Met nieuwelingen Ewout Verhulst en Jitse Van Thillo plus junior Thor Geluykens zijn er dit jaar drie nieuwkomers bij het fabrieksteam van fietsenbouwer Granville. Blijvers Alexander Loquet (U23), Vincent Van de Perre (junior), Niels Vanpol (U23) en Emile Verhulst (junior) brengen het aantal renners op negen.

Bron: Mountainbike.be/ Simon L.

About the Author

Leave a Reply